Onze rijopleiding is niet alleen op gebaseerd op een goede voertuigbeheersing, maar vooral ook op een veilig en verantwoord weggedrag. Autorijschool Vleugel rijdt volgens Het Nieuwe Rijden, wat bijdraagt aan een beter milieu.

Reguliere rijopleiding

Je kunt kiezen om in Hoorn of Den Helder praktijkexamen te doen.
Als het mogelijk is halen we je bij school af of stoppen we bij school. Meestal rijd je 2 uur achter elkaar als je naar de stad gaat.
Het is ook mogelijk om meerdere keren per week te lessen. Ook kan je voor een spoedopleiding kiezen. Je gaat dan in principe elke dag 2, 3 of 4 uur achter elkaar rijden. Je moet dan wel je theorie gehaald hebben.
Je kan met autorijden beginnen als je 16,5 jaar bent. Op je 17e mag je praktijkexamen doen. Wel moet je tot je 18e verjaardag met een begeleider in de auto rijden. (zie www.2todrive.nl).

Tussentijdse toets

Je kan er ook voor kiezen om een Tussentijdse toets te doen, voorafgaand aan je examen. Dit kan je op driekwart van je rijopleiding doen.
Het heeft als voordeel dat je weet hoe het er op een examen aan toe gaat. Je krijgt na afloop positieve feedback van de examinator, zodat je weet wat je goed gedaan hebt en welke punten nog extra aandacht verdienen. Bovendien kan je vrijstelling verdienen voor je bijzondere verrichtingen (je moet er 2 doen), zodat je die niet meer op het examen hoeft te doen. Dat geeft weer meer rust op het echte examen.

Theorie

Als je 16 jaar bent mag je theorie-examen doen. Je theorie-certificaat is 1,5 jaar geldig.
Voor theorie hebben wij een zeer goed lespakket. Je kan kiezen uit een boekenpakket of studie op internet. Er zijn verschillende combinaties mogelijk. Vraag hiernaar bij de rijschool. Kijk voor meer informatie op www.theorie-leren.nl.

Het Nieuwe Rijden

Om zuinig en milieuvriendelijk te rijden is het zinvol om zo snel mogelijk naar een hogere versnelling te gaan bij een zo laag mogelijk toerental. Bij benzinemotoren ligt dat bij + 2500 toeren en bij dieselmotoren bij + 2000 toeren.
De schakelmomenten kunnen van autotype tot autotype verschillen.

Door gebruik te maken van het rollend vermogen van de auto door tijdig het gas los te laten kan ook veel brandstof bespaard worden.
Let ook op de goede bandenspanning!
Tips en meer informatie kan je vinden op de website van Het Nieuwe Rijden: www.hetnieuwerijden.nl